Mayotte – exotika bez kýče

Mayotte leží v souostroví mezi Madagaskarem a Afrikou. V základní výbavě nabízí celoročně teplé, ale snesitelné klima, dokonalé pláže, neuvěřitelnou nedotčenou přírodu a služby na úrovni. I přes lákavou nabídku v Mayotte nepotkáte půl Evropy a dovolenou si vychutnáte v dokonalém klidu.

Šarm a elegance

dovolená na mayotteOstrov je nejvzdálenějším francouzským departmentem. Vliv francouzského koloniálního stylu je stále velmi patrný a s ním jsou dané i základní služby. Hotely jsou vybavené s elegancí a v plném komfortu, příjemný usměvavý personál je přátelský a hovorný. S angličtinou se domluvíte všude, místní převzali francouzskou kuchyni i styl bydlení, nevoli vůči jiným jazykům než je francouzština naštěstí ne.

Možná to platí o všech ostrovech v Indickém oceánu, ale už při krátkém transferu z letiště do hotelu se vám zostří všechny smysly. Ve vzduchu cítíte silné vůně skořice, vanilky i tropických květů, barvy jsou sytější a pestřejší.

Dovolenou jsme si naplánovali předem. První dny jsme nechali odpočinku, vyhradili si čas na procházky městem, ochutnávání místních specialit, koupání. V druhé polovině pobytu jsme využili místní služby turistických agentur a vyzkoušeli potápění, vyjížďku na moře i ke vzdálenějšímu dalšímu ostrovu, pozorování delfínů a želv i krátký výlet do vnitrozemí.

Luxusní odpočinekkdy jet na mayotte

Ostrov Grande Terre má velmi blízko k dobám největší slávy kolonií. Původní stavby si plně zachovávají vzdušnou eleganci, velká okna, zdi porostlé popínavými rostlinami, střídmé kombinace světlých barev. Tak trošku jižní Francie ovšem s obrovským zářivým oceánem v zádech. Současný komfort samozřejmě zastupuje klimatizace, internet, moderní sportovní vybavení si běžně zapůjčíte. Za krásnými výhledy nemusíte nikam cestovat ani hledat tajnou pláž. Nekonečné pruhy písku, pozvolný přístup do čistého vody se otevírají před každým oknem.

Neuvěřitelná příroda

I přes perfektní komfort je škoda zůstat na jednom místě. Od laguny na východním pobřeží jsme přejeli do vnitrozemí. Nejvyšší hora M ´Sapere vystupuje ze zeleného hustě porostlého masivu, po jejím hřebenu vedou náročné i lehčí pěší trasy. Vnitrozemská městečka jsou malá a příjemně živá.

Fascinující oceán

dovolená na mayotteKomorské souostroví plně využívá ideální klima a bohatou vegetaci, pro nás velmi exotická zvířata představuje naprosto zblízka. Plavání s delfíny nebo želvami nejsou jen reklamním honem na turisty, ale poměrně běžnou atrakcí. V Egyptě vás vezmou pozorovat barevná hejna ryb, tady si zaplavete na vzdálenost natažené ruky od delfínů.

Druhý největší ostrov Pamanzi dokonce ukrývá světový unikát – jezero, které vyplňuje kužel vyhaslé sopky. Slaná voda uzavřená v dokonalém kruhu upoutá tvarem, umístěním, ale také neuvěřitelně zelenou barvou. Jedinečné prostředí k sobě váže i originální vzhled lemující pláže s útvary pokrytými vrstvou usazené soli.

Dovolená na Mayotte rozhodně patří mezi nejpohodovější a nejkrásnější zážitky. Mentalita místních je Evropanům docela blízká. V centru i na hlavních trasách vždy najdete kvalitní a spolehlivé služby, ať už se jedná o dopravu, průvodce nebo restaurace. Mayotte vám předloží neuvěřitelné zážitky s nenucenou elegancí a s naprostou samozřejmostí si vás získá.

Summary
Review Date
Author Rating
51star1star1star1star1star

Mohlo by se vám líbit