Nový Zéland – destinace snů

Cathedral Cove marine reserve on the Coromandel Peninsula in New Zealand

Překrásná rozmanitá krajina a panenská příroda, pláže, hory, ledovce i sopky a stabilní demokratický režim, co víc si přát? Už jen letenku do Aucklandu. Nový Zéland je pro mnoho lidí destinací snů. A právem. Nabízí jedny z nejkrásnějších přírodních scenérií světa, nepřeberné příležitosti pro aktivní sport, ať už milujete procházky přírodou nebo raději dáte přednost bungee jumpingu, a bohatý kulturní život.

Champagne pool

3 hodiny jízdy od Aucklandu leží Rotorua, fantastická oblast termálních gejzírů, bublajícího horkého bahna a termálních pramenů. Je to jedno z nejlepších míst v zemi, kde se můžete seznámit s maorskou kulturou a tradičním způsobem života. A užít si polynéské lázně! Začněte návštěvou geotermálního parku Wai-O-Tapu. Pohled na fantastickou krajinu kouřících termálních bazénků a doutnajících jeskyň doprovázený pachem síry působí dramaticky. Když dojdete k nádhernému jezírku Champagne pool, budete žasnout, co příroda umí. Sytě zelená voda jezírka je lemovaná zářivě oranžovou barvou, která vzniká působením přítomných minerálů. A nenechte si ujít gejzír Lady Knox. V klidu vypadá jako doutnající bílá kamená pec. Po vhození nastrouhaného mýdla se z ní začne zvedat bublající sloup termální vody, který tryská do úctyhodné výšky.

Polynéské lázně

Večer se pak v Polynéských lázních můžete naložit do termálního bazénku pod širým nebem a pozorovat, jak nad jezerem Rotorua zapadá slunce. Až vám po koupeli vyhládne, dejte si k večeři hangi, maso a zeleninu připravené tradičním maorským způsobem v zemní peci.

Cena cestovatelů 2015

Návštěvníkům dostatečně odpočatým po lázeňských procedurách nabízí Rotorua řadu adrenalinových sportů. Můžete se tu vrhnout na bungee jumping, rafting, horská kola, jízdu na koni, parasailing a mnoho dalších. Není divu, že Rotorua získala Cenu cestovatelů roku 2015 udělovanou největším cestovním webem na světě Tripadvisor. Ocenění, které vychází ze zážitků a zkušeností milionů cestovatelů, pomáhá dalším vybrat si tu perfektní destinaci pro příští cestu.

Mohlo by se vám líbit